Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sörös országimázs

2009.02.22. 18:24 | DarkSide | 2 komment

Címkék: reklám országimázs

Egy gyöngyszem, amely már hetek óta kitölti a reklámidőt az összes magyar tv csatornán. Jó-e? Mondjuk azt, hogy nagy ötlet. Az első 38 másodpercben (45 mp a teljes blokk) abban a szent meggyőződésben voltam, hogy állam bácsi ismét pénzt rakott az ablakba - istápolva a gazdasági válságban megtört magyar polgárt. De az utolsó 7 mp letörölte a gúnyos félmosolyt az arcocskámról.

És innentől teljesen másként néztem erre a reklámra. Ja, ha nem a kormány tart elénk torz tükröt és reklámozza, hogy de jók is vagyunk, akkor minden rendben van. Így már teljesen oké az egész. Még az én igen csak kényes gyomrom is beveszi ezt az egészet...

(topik off)

Tényleg, Magyarország Én így szeretlek? Ahol nap mint nap teljes lelki nyugalomban kilopják az ember szemét - na nem az utcán - hanem a hivatalokban, üzletekben, bankokban, stb. Ahol 20 Ft-ért "tudodkik"* képesek embert ölni?

(topik off vége)

Igen, amit a srác (Száraz Dénes) elmond az mind igaz. Merném tagadni, hogy tényleg nálunk vannak a legszebb lányok? De a vízilabda mellett még egy sör sor sport ott van az élen.

Azt azért észrevetted, hogy a sárga villamos sem a Combino...

A reklám egyetlen negatív pontja a vége. Sehogy nem illik a pátoszos zenéhez és felkonfhoz. Na, mindegy... Ha még nem unod meg lehet nézni ismét.

 

 

Bármennyire is fikázom ezt a reklámot (ha egyáltalán ezt tettem), jó ideje csak a magyar sörgyárak reklámjait lehet jónak tekinteni (Emesét meg hagyjuk, az egy másik kategória).

Persze, ebben sem mi vagyunk az elsők, kanadai barátaink szintén sörben úszva hirdetik nemzeti identitásukat.

Szerintem fordítás nélkül is teljesen egyértelmű mirül is tépem a szám... Vagy nem?

* A félreértések elkerülése végett a "tudodkik" alatt kollektíven a bűnözőket értem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr100958883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WiPiros · http://egeszsegmester.com 2009.02.23. 09:18:13

Én nem vagyok sörivó de ez a reklám úgy ahogy van, profi!

Azt se bánom, ha ennek hatására megkívánom a Sopronit, mert végre egy tényleg magyaros, nem gulyásos bénaság mint amit eddig a kormány kreált állítólag rólunk.

Ha erre csak a piacorientált reklámszakemberek képesek, hogy ezt az érzelmet kiváltsák belőlünk, akkor az Országimázst is CSAK rájuk kellett volna bízni.
Jah!! Az Ország pénzügyeit pedig pénzügyesekre.

gumbo 2009.02.25. 18:49:24

Ez is elfért volna a videók között talán:
www.youtube.com/watch?v=VQ7c45gs0kA
süti beállítások módosítása