Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

EP választás, egy kicsit másképpen...

2009.05.24. 20:40 | DarkSide | 2 komment

Címkék: politika hirdetés reklám választás mszp fidesz eu szdsz ep választás

Közeleg az EP választás. Itt állunk egy kampány időszak kellős közepén, de egy rohadt mukk, annyi sem szól az eddigi EU-s eredményekről, miért is jó te buta magyar, hogy EU-s állampolgár vagy, stb.

Nem is szólhat másról, mint a mai belpolitikai helyzetről. Miért? Mert eredmények azok nincsenek. Na, de a támogatások, amiket az ország kapott, az smafu - emelheti meg szemöldökét jó néhány olvasó. A válaszom: Igen, kaptunk pénz! Nem is keveset. Ennek egy része jó dolgokra lett fordítva, egy része pedig eltűnt egy feneketlen "üvegzsebben". Összességében a magyar politikusok nem csináltak kint semmit.

Az MSZP és az SZDSZ kezében nem sok ütőlap maradt, hiszen sok eredményt nem tudnak felmutatni még a belpolitikában sem, ráadásul az emberek nagy része már a levegő vételüket sem hiszi el.

Egy, azaz egyetlen adu maradt... a rasszizmus, a szélsőségesekkel való riogatás. Ez mindig bejött. Az SZDSZ, nem sokat szórakozott, belecsapott a levesbe. Előbb a narkósokat próbálta aktivizálni, majd kapásból léccet ugorva 2 millió ember jogait kérdőjelezte meg - már mint az SZDSZ szerint ennyi embernek a jogát kérdőjelezik meg a szélsőségesek. Persze ŐK, majd biztosítják a jogokat (honnan is...)! Ehhez nincs is másra szükségük, mint 200.000 szabad, demokrata szavazóra.

Ebből pedig levezethető, hogy a maradék 7 800 000 választásra jogosult magyar állampolgár nem szabad és nem is demokrata... Na, hogy is van ez? Akkor most ki a kirekesztő?

A FIDESZ egy lapra tesz föl mindent, és az a belpolitika és a magyar demokrácia 4 éves csődje.

Az MSZP nem tud mit felhozni, így mutogatni kezdett. Mutogatni a Fidesz-re, mert azoknak bezzeg nincsen programjuk (pedig letölthető a netről...), a szélsőségeseket támogatják, meg a szélsőségeseket támogatják, meg nincs is programjuk, ja és a szélsőségeseket támogatják.

Kis magyar valóság és mi szépen asszisztálunk hozzá. A plakátok, szórólapok, reklámok és még tudom is, hogy mi minden a mi pénzünkből megy (persze, amit nem a hivatalos keret fölött költenek a pártok, mert ilyen nálunk soha sem történt).

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr281141260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.25. 16:14:09

Kampányköltség-mizériaHoppá, pozitív színben fogom feltüntetni a Jobbikot. Még ilyet... :-) Nem árulják el a parlamenti pártok, hogy mennyit költenek az európai parlamenti választások kampányára. A magyar törvényhozásban ma képviselettel rendelkező párto…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karenin 2009.05.26. 19:52:50

Hát igen, teljesen egyetértek. Mivel a kampány tartalmi szempontból nem igazán elemezhető (nincs mit elemezni), nézzük meg egy kicsit retorikai szempontból. A kormánypárti plakátok többsége a "tagadva állítás" módszerére épít (mire nem szavazok), ami az indoklás lelple alatt (miért nem) az ellenfél lejáratását tűzi ki célul. Ez már az ókorban is ismert eljárás volt, azzal a különbséggel, hogy egy magára valamit is adó szónok visszariadt az alkalmazásától. (Érdekes, a reklámszakmában ez tilos. A politikában miért nem?)Emlékezzünk vissza, az MSZP azonban már nyert meg választást lejárató kampánnyal (hasonló retorikával), igaz, akkor ő volt ellenzékben, így volt mit támadnia. A Fidesz akkor is egy-két szavas plakátokkal "harcolt", vagyis nem ment bele a játékba. A második forduló előtt keményített csak be, átvéve az MSZP retorikáját, de akkor már késő volt... Szerintem egy odavetett "Elég!" most nem elég.
Az MSZP egyetlen állító mondaton alapuló plakátja az, amin az egyetemista korú lány beszél a döntés mozgató rugóiról. Kedvencem ennek tévés változata. Még csak egyszer láttam, így lehet, hogy a benyomások kissé felületesek lesznek. A lényeg, hogy a kislányt a papa viszi autóval a randira. Miközben végigjárjuk Budapest utcáit, a lány arról elmélkedik, hogy nem igaz az, hogy itt semmi nem fejlődik, észre kellene vennie a magyar embernek a pozitív dolgokat. És most jön a kedvencem: a válság a nyugati országok emberét is megviseli, így igazán nem kellene panaszkodnunk. Ugye érezzük a magyar ember képébe vágott leplezetlen iróniát? Jólszituált és biztos családi háttérrel rendelkező főiskolás csajszi oktat ki arról, hogy ne legyünk pesszimisták. Vajon mit gondol erről az a főiskolás, akinek dolgoznia kell, hogy a tandíjat kifizesse? Vagy az, akinek a szülei nem tudnak kocsit, lakást venni, és most az egekben a törlesztőrészlete? Igen, nyugaton is baj van. Csakhogy ott az emberek többségének van megtakarítása, így van esélyük arra, hogy átvészeljék a válságot. Tehát még véletlenül se merje senki az én helyzetemet olyan ország állampolgáráéval összehasonlítani, ahol egy átlagos értelmiségi (orvos, tanár, mérnök) három-négyszer annyit keres, mint én. Igen, van fejlődés, ezt nem vitatom. Helyesebben nem ezt vitatom, hanem a fejlődés mértékét... Az EU-s támogatások felhasználását...
Az "Új kiegyezést!" szlogen elemzése is megérne egy fejezetet, de egyelőre még nem látom tisztán az analógia alapját... (Vannak rossz emlékeim, ha belegondolok, hogy legutóbb kivel is egyeztek ki...) És nem értem a Hurrá-optimizmust sem, amit a magasba tett kezek jeleznek.
Az SZDSZ plakátjait először nem is értettem. Háromszor kellett nekifutnom, hogy a képanyagot értelmezni tudjam. Retorikai szempontból nem sokat változtak Pistike óta...
De én optimista vagyok, meglátjuk mi lesz jövőre.

Karenin 2009.06.04. 20:50:57

Szórólap a választási kampány hevében. Kérdés: Miért igazságos az SZJA-csökkentés? Válasz: mert a munkából élőknek több pénzük marad. (?!) Ezek szerint van, aki nem munkából él? Tényleg, most hogy mondják... Végre egy őszinte szó.
süti beállítások módosítása