Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hetedelő

2010.05.16. 20:25 | DarkSide | Szólj hozzá!

Címkék: hírek politika szubjektív heti stohl hagyó

Az elmúlt 1 hét eseményei erősen szubjektív kommentálással

Stohl-féle baleset

A neten sok keveredés van/volt, pedig teljesen tiszta (akarom mondani a teszt pozitív) a dolog. Nem arról van szó, hogy Stohl "leesekalépcsőről" András szakmailag vált volna alkalmatlanná a baleset kapcsán. Szakmai munkáját nem kívánom megítélni - hiszen volt ami tetszett és volt ami nem. Sokan számon kérték, hogy a RTL és a DunaTv miért olyan genya, hogy kapásból kirakták a szűrét. Pedig nagyon egyszerű, láttam én már kevésbé fontos személyt is repülni egy cégtől csak azért, mert olyasmit tett ami rossz hírben tüntethette föl kenyéradó cégét (és még média személyiségnek sem kellett lenni). Egyértelmű, hogy a Tűzvonalban nem játszhat tovább, mert nem lenne hiteles az alakítás - főleg ha valamilyen kábszeres akció is kerül a történetbe.

A bűntetésről: remélhetőleg a független magyar bíróság olyan ítéletet fog hozni, amely összhangban van a cselekmény súlyával, másrészt biztosítja, hogy többé ne kerüljön barátunk volán mögé.

Euró megmentése...

Hát, gyakran derűl ki az elsőre jó ötletnek tűnő dolgokról, hogy azok végeredménye rosszabb mint a kiinduló helyzet. Ez a gond az euróval is. Ha nem tesznek semmit bedől az egész, ha tesznek akkor is. Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, de nekünk egyhamar nem lesz eurónk (lehet, hogy hamarabb szűnik meg). Addig itt nem lesz jobb a helyzet, amíg az egyes tagállamok nem integrálodnak jobban gazdaságilag és politikailag is, már ha tartani szeretnék az eurót.

Szlovák-magyar két bolond...

Martonyi ment, balhé jött. Remélhetőleg szlovák barátaink is el fogják zavarni a most hatalmon levő pártokat, akkor javulhatnak a kapcsolatok, de addig nem sok esélye van mindennek. Persze érthető, hogy jobb a magyar kérdéssel foglalkozni, mint megmagyarázni, hogy miért adósítják el magukat a görögök miatt. Csak arra kérem a mieinket, hogy ne etessük a trollokot.

Bizottságosdi

A politika nem sokat változott, hacsak annyit nem, hogy a szociknak fel kellene végre ébredni, nem lehet minden az övék. Az a pitiáner magyarázkodás a bizottsági helyekről - vagyis előbb lemondunk, majd amikor a szavazótábor egy emberként felháborodik, vissza az egész - nem méltó egy párthoz sem. Mondjuk nem sajnálom, hogy nem a radikálisok kerültek a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki székébe, de valójában a 2/3 mellett nem sok vízet zavartak volna.

Megalakult a parlament

Hát, ez is megtörtént! De tisztára az volt az érzésem mintha egy csapat gyerekek az első napon az iskolában! Az egyik nem tud rendesen felöltözni, a másik nem engedi ki a játékot a kezéből, a harmadik árulkodik, a negyedik csak elkezd énekelni... Apropó éneklés, szóval a T. Háznak van saját hangja - akkor a himnuszt és a szózatot ugyan miért kellett magnóról előjátszani? A Székely himnusz-ra visszatérve jó is volt hallani, meg nem is - lesz még probléma ebből is. Azt hogy hogyan fog muzsikálni az új parlament és a kormány azt meg meglássuk (ahogy a vak mondta).

Elszámoltatás: Hagyó

5 perccel azután, hogy mentelmi jogát elvesztette már kattant is a bilincs. Mi van fiúk? 5 perc kellett bejutni a lakásba:) Látszik, hogy a nyomozók nem bízták a véletlenre - hogy Hagyó majd szépen besétál (rendőrségre) vagy éppen elsétál... Az biztosnak látszik, hogy a volt főpolgármester-helyettes csak az első a sorban, lesznek még páran. Persze a bal oldalról biztos hallani fogunk arról, hogy itt üldözések és politikai tisztogatások vannak - tetszettek volna rendet tartani!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr32008163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása