Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Akkor most a jobb oldal a bal?

2010.03.28. 08:50 | DarkSide | Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz szdsz jobboldal liberalizmus konzervativizmus baloldal választás2010

A politikai irányultságot mér a következő online kérdőív. Csak egy baj van, az eredmény...

A kis Java alkalmazás kérdéseket tesz föl a gazdaságtól az egészségügyig, minden témában. A válaszok pedig a két nagy oldal szerint oszlik meg.

Hát, szóval kitöltöttem először úgy, hogy azokat válaszoltam ami a FIDESZ-re "gondolatvilágára" jellemző - kampány és egyéb politikai állásfoglalások alapján. Nem kicsit lepődtem meg, amikor a teszt végén "baloldali konzervatív"-ként értékelhettem az eredményt. Már-már politikai elfogultságot kiáltva ugrottam fel a gép mellől - később elmondom miért nem tettem.

Nos, keressük meg hol van a hiba. Ismét elindítom a tesztet, most az MSZP-SZDSZ által, az egyes kérdések adandó válaszokat adom. Az eredmény ennek megfelelően "jobboldali liberális"...

Tehát nem a programmal van a baj - hiszen a válaszoknak megfelelően más-más oldalt választott. A baj velünk van, velünk emberekkel. Már évek óta érezni, hogy bizonyos kérdésekben a szocik jobboldaliként viselkednek, míg a narancsosok baloldali szólamokat pengetnek.

Ennyit az oldalakról... Az "oldalazásra" csak azért van szükség, hogy a tömegek tudják hova tartoznak. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy közben az ideológiák szépen lecserélődnek - úgy ahogy a pólusok megcserélődnek a Föld körül.

Magyarországon az elmúlt 20 évben a politikai pártok úgy definiálták magukat, hogy amit a másik mond az a "nem jó". Esetenként a gyorsabb párt lefoglalja a nagyobb tömegeket megmozgató szólamot. Így a másiknak nem marad más, vagy az állítás ellenkezőjében foglal állást vagy csöndben marad.

De hát ez már csak Magyarország! Én így szeretlek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr861874233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása