Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Édesszájú halottak

2008.11.01. 19:46 | DarkSide | 1 komment

Címkék: halottak napja örültek érték válság

Az elmúlt pár évben mindig felháborodom, amikor a temetőket járom ilyenkor. Bevallom, hogy halottak napja kivételével csak a legközelebbi hozzátartozóim sírjához szoktam kimenni.  Ezen a napon viszont fel szoktam keresni több budapesti temetőt is.

A szombat reggelt az újpesti temetőnél kezdtük. Természetes, hogy rengeteg virág, koszorú "ajánlja magát" a temetőbe vezető úton. Ám a temető bejáratnál - már nem az első évben - egy teljesen más termékcsoportot árusító asztalokat találunk.

Kíváncsi vagyok kitaláljátok-e, hogy mik voltak? Ha mondjuk Halloweennel kapcsolatos tárgyakra gondoltok, máris rossz nyomon vagytok... Nem sikerült? Na, jó segítek.

Hát, kérem szépen édességeket árultak - a búcsúban megszokott medvecukortól a kürtöskalácsig. Érted? Most vagy én vagyok hülye vagy az emberek elmeállapota kérdőjelezhető meg. És mivel elég szép számmal vásároltak emberek azt kell feltételeznem, hogy mégis csak én vagyok a hülye.

Talán legközelebb már egy körhintát és egy cirkuszi sátort is találhatunk, valószínűleg már benn a temetőben, mert kint azért nincs ezeknek hely.

Az emberek vásároltak, hát vásároljanak... de ne befelé menet... Hacsak nem az elhunytnak viszik. Persze ez újabb problémákat fog felvetni, még pedig a virág és koszorú lopások után már a halottainknak vásárolt "szent" édességek sem lesznek biztonságban. De legalább megetetjük a tolvajokat.

Az ember tömegben olyan mint a légy - rárepül minden szarra. De igazából arra lennék kíváncsi ki adott ki területfoglalási engedélyt ilyen termékek árusítására... mert szerintem őt kellene sürgősen bezárni a budai sárgaházba - bocsi, most jutott az eszembe, hogy az már megszűnt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr73744366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: selenium automation training london 2018.12.31. 07:02:06

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karenin 2008.11.03. 18:47:11

Teljesen igazad van DarkSide. Azt hiszem elvesztettük gyökereineket, és már régóta nem vagyunk tisztában ünnepeink és emléknapjaink jelentésével, jelentőségével. Ha ugyanis tudnák az emberek, hogy miért látogatják meg ezen a napon a temetőket, akkor a "temetőlátogatás kultúráját" nem kellene külön oktatni. Mert ezek szerint kell(ene). Nekem az a kedvencem, amikor húsvét környékén teleaggatják a sírokat tojásfákkal, ami ősidők óta termékenységszimbólum... Jó, persze, ezt nem tudhatja mindenki, de engem akkor is zavar. Hát a cukorkaárusítás ugyanilyen morbid, ha szabad ezt a szót használom. Egyébként miért vagy meglepve? Legutóbb elhunyt szerettünk temetésén megkérdezte egy fényképezőgéppel felszerelkezett hölgy, hogy hány kegyeleti fotót kérünk az elhunytról. Mondtuk, hogy egyet se...

Minden ünnep elüzletiesedett (így nem csoda, ha mindenszentek ünnepe és halottak napja is). Én az első karácsonyfákba három hete(!) botlottam bele egy virágbolt kirakatában, ahol cserepes virágok helyett tucatjával meredtek rám a csilli-villin (egy esetben plüsskígyóval, nem, nem érted rosszul...) feldíszített műfenyők. És akkor más kultúrkörök általunk adaptált és félreértelmezett ünnepeiről most inkább nem beszélnék.
süti beállítások módosítása