Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vissza a gyökerekhez...

2009.09.18. 16:56 | DarkSide | Szólj hozzá!

Címkék: suli válság összefoglalás

Ahogy mondani szokás: sok víz lefolyt a Dunán, amióta az utolsó poszt megjelent. Röviden összefoglalom... nem volt kedvem írni. Nem kicsit, hanem nagyon nem volt kedvem.

Az elmúlt időszak eseményeit és az elmaradt kommentárokat is ide fűzöm - miért? Mert a vásott kölkök kicsiny csapat számon kérte rajtam, nekik meg meg kell felelni... :D

A nyár gyorsan eltelt - júliusban felmondtak az összes tanárnak, sebaj így volt tiszta, mindenki saját maga dönthette el mit is akar az élettől. A csapat tagjai többször is találkoztak a nyár folyamán, együtt múlattuk az időt, hol Velencén, hol nálunk a telken kinn a szabad ég alatt, hullócsillagot nézve és sült húst eszegetve.

Aztán jött augusztus vége és a szép álmokat a realitás mocskos kézzel verte szét - magyarul: "ne bízz senkiben és a jó tett helyébe ne várj semmit!" gondolatoknak megfelelően - begyűrűzött hozzánk is a gazdasági világválság, és ezért jó néhány segget szét kellene rúgnom. A lényeg, hogy az elmúlt pár év, amíg nem figyeltem oda arra amire kellett volna - hiszen tanárosdit játszottam -  elegendőnek bizonyult, hogy néhányan megfeledkezve magukról, szétbombázzák mindazt amit korábban felépítettem.

Közben aztán más is borzolja a vérnyomásom, hol néhány szlovák vezető érdemelne meg fejlövést, hol néhány magyar... Kiderült, jobban jártam volna, ha a BKV-hoz szerződöm szakértőnek - egy életre megoldódott volna minden gondom, mondjuk 1 hónapi semmit tevéssel. Aztán azt hallgathatom, hogy milyen jó az egészségügynek, mennyivel több pénzt fognak kapni a költségvetésből, majd pedig azt hallgatom, hogy a kórházigazgatók éhségsztrájkot szerveznek... Anyád! Már megint hülyére akarnak venni.

Előrehozott választás nem lesz, de ha a parlament elfogadja a költségvetést, akkor már nem is lesz rájuk szükség (parlament) - másról már nem fognak dönteni - így jöhetnek a választások... vagy sem... de az legalább biztos. Apropó biztos: 2 biztos dolog van az életben az APEH és a halál. Ez a két kaszás mindent megtesz azért hogy ne élvezhesd az életet...

Persze, nem feledkezhetek meg a tanulókról, akik megelégelve az elmúlt év áldatlan állapotait iskolát váltottak - az esküm szövege szerinti - "...róluk emberséggel és felelősséggel gondoskodom." Nem lesz könnyű, ez már most látszik. A környezet, a lehetőségek, a rendelkezésre álló idő erősen befolyásolja, mit is tudunk kihozni ebből az évből. Mert ugye itt van mindjárt ez a répa-influenza (helyettesítsd be a számodra megfelelő állattal vagy növénnyel), és ez most a nyerő amire mindenki hivatkozhat. Elég néhányat köhinteni és egyből lesz hely a buszon/villamoson...

De idén lesz osztálykirándulás és szalagavató, lesz érettségi és nagy-nagy hepaj, ha sikerül... és miért ne sikerülne?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr841391030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása