Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szalagavató '09

2009.12.19. 09:15 | DarkSide | 1 komment

Címkék: suli szalagavató tanuló

Mit is mondjak... Túl vagyunk rajta és végre lehet az érettségire összpontosítani. De mielőtt ennyivel elintézném a dolgokat azért lenne néhány keresetlen gondolatom - persze akinek nem inge, annak gatyája, akinek meg nem gatyája az meg ne vegye fel.

Sokan kérdezték, hogy milyen is volt? Nos, akkor itt mindenki, akit tényleg érdekel megkaphatja...A szervezésből és a technikai malőrökből származó butaságokat leszámítva a keringők (kifejezetten a 2.) már megütötte a szalagavatók mércéjét. Jó volt látni, hogy a hölgyek és az urak az elmúlt 4 év alatt felnőttek. Mondhatnánk, hogy ide is eljutottunk.

Külön öröm volt, hogy ezt a csapatot egyben tudtuk tartani, és el fognak jutni az érettségiig. Öröm volt látni az ismerős szülőket, akik nem keveset tettek ezért az évért, ezért a napért - remélem t. tanulóm alkalmasint megköszönte már...

Remélem ez a szalagavató is tanított néhány dolgot. Kezdjük a próbákkal. Nem az én pénzem bánta, de rossz volt nézni, hogy táncosaink, hol voltak próbán, hol inkább nem. Szerintem nem kifogás az, hogy most nem megyek mert a párom sem ment el... Mondhatnám, hogy ez meg is látszott, pedig majd 3 hónapot készültünk. Nem akarok példálózni, de volt olyan csapat amelyik még az utolsó délután 4 órakor is gyakorolt.

Már lassan 4 éve kísérletezünk azzal a merész gondolattal, hogy beleverjük a fejekbe: az időpontok azért vannak, hogy azokat be is tartsuk. Vagyis, ha 1/2 4-re kell érkezni (illetve 4-től van a főpróba, akkor ne 1/2 5, 3/4 5-re érkezzünk. A kapkodásnak, az oda nem figyelésnek az eredményei azonnal meglátszanak.

Nagyon fontos tanulság, hogy improvizálni még a profiknak is nehéz, nem hogy az amatőröknek, még hozzá úgy, hogy az jól is mutasson a színpadon. Közel 300 embert kellett szórakoztatni - hát mondjuk fenn a világosító és hangosító igen élvezte a "műsort", de most nem rájuk gondoltam.

Összességében a szalagavató elérte célját, lementek a táncok és pont időben sikerült befejeznünk. A technikai és szervezési problémákat persze ki kell értékelni, hogy a következő rendezvény már sokkal gördülékenyebben menjen - mentségünkre szólva, ez az iskola még soha nem rendezett 4 osztályra és 300 főre rendezvényt.

Nem utolsó sorban külön köszönet illeti meg a 9. és 11. évfolyamos tanulókat akik a táncokban kisegítették a végzősöket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr711608412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarkSide 2009.12.22. 20:16:51

Kitti kedvéért: Nem volt ez olyan rossz :)
süti beállítások módosítása