Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

200.000+1 drogos országa

2009.02.26. 10:17 | DarkSide | 1 komment

Címkék: politika reklám drog szdsz liberalizmus konzervatizmus érték válság

Nos, sok szakértő nem is meri még megsaccolni sem, hány alkalmi, rendszeres drogfogyasztó (könnyű drogokról van itt szó) van ma Magyarországon. Az SZDSZ felismerve ennek a problémának a tarthatatlanságát, egy óriási PR fogással fel kívánja felmérni azon szavazók számát, akik élnek a fű adta kábulattal néha-néha.

Az EU választásokon sok jóra nem számítható SZDSZ rájött, hogy olyan liberális húrokat kell most megpendítenie, amely komoly választói réteget fed le. Be is lőtték (na nem magukat...) azt a számot amire szükségük van: 200.000 + 1 szavazat.

Az, hogy a könnyűdrogok fogyasztása kire is tartozzon a rendőrségre vagy az orvosokra, általában az dönti el hogy az akinek ezt a kérdést föltesszük, mennyire érzi magát (közeli hozzátartózóját) érintve.  Ha úgy érzem, hogy én is bajba kerülhetek, akkor persze nem fogom a rendőrös vonalat választani.

Remélem ebben az országban az elmúlt évek megmutatták, hogy a liberális értékek kontrolálatlan "elszabadulása" komoly károkat okozhat az országnak, nekünk embereknek. Az egészségügy, az oktatás az a két terület, amelyen tökéletesen lemérhető a "hűdenagyonliberálisdemokratákakarunklenni" negatív hatásai. Mind a két ágazat a béka segge alá csúszott (és ez nem az ott dolgozok érdeme).

A liberális eszmék nagyon szépek, persze minden (na jó majd nem minden) pontjával egyet tudok érteni. De ha már a megvalósíthatóságról beszélgetünk, akkor annak csak anarchia és káosz lehet a vége.

Az akit szép szóval el lehet terelni a drogfogyasztástól, azt az erre hivatott szolgálatok, pedagógusok meg is teszik. Nagyon sok fiatal viszont csak akkor veszi észre magát, ha kap egy pofont az élettől.

Itt csak a pofon mértéke a kérdés. Mekkora legyen, mert ha túl lövünk a célon akkor ahelyett hogy a rendes kerékvágásba vissza ugorna a szekere, végleg letérhet az útról. Szóval nehéz. Valakinek a rendőr látványa elég, valakinek a bíró és a börtönnel való fenyegetés is kevés. Az is kérdés, hogy kit kell büntetni, azt aki használja vagy csak azt aki lehetőséget biztosít a használatra. Mi a drog? Mert ügye a dohányzás is additív...

Meg kellene találni a köztes utat a konzervatív és liberális gondolatok között. Csak ez egyik oldalnak sem érdeke... még. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr50966968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karenin 2009.03.20. 17:34:01

Én a plakát felirtarához szólnék hozzá. A minap ütötte meg a szememet, hogy mekkora baromság: "szabad, (vessző!) demokrata szavazó". Ez mégis mit jelent? Nem értek a politikához, de azt azért tudom, hogy a demokrata önmagában azt jelenti, hogy a demokrácia híve. Ám sokféleképpen lehetek híve a demokráciának: lehetek szabad demokrata, szociál demokrata, keresztény demokrata, "fórumba tömörülő" magyar demokrata... És persze szabad is sokféleképpen lehetek például jogi vagy egzisztenciális értelemben. A legfőbb szabadság talán, ha nem függök semmitől (pláne nem drogoktól).
Tehát, ha tudja valaki, hogy ez így, vesszővel elválasztva mit jelent, az írja már meg nekem, mert bár azt hiszem, tudok magyarul, most némiképp tanácstalan vagyok...
süti beállítások módosítása