Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nyugodt érettségit

2010.05.03. 17:25 | DarkSide | Szólj hozzá!

Címkék: zaj érettségi2010

A régi reklámemberek mintájára, manapság megafonnal le-föl grasszáló emberek adják az ívet a gazdasági válság idején. A XI. kerületben hetek óta mást sem lehet hallani, mint egy bizonyos kis bolt akciós zsemléjének és csokijának árait.

Marhára nem érdekelne ez az egész dolog, ha közben nem két érettségiztető iskola utcájában történne. A vizsgázók hajukat tépve az idegességtől (mert a csokoládé és a zsemle ára tényleg jó, de nem mehettek a magyar vizsga miatt), már-már a gyilkolás gondolatával játszottak.

Ezt már nem lehetett hagyni, futás az utcára csóka kiszúr, hátulról megközelít... majd szépen megkér, hogy legyen már egy kicsit kedves és oldalogjon el.

Persze őt nem zavarta az egész, hiszen a fülében teljesen más szólt... és ő csak azt csinálta amire a főnökei utasították. A modern világ, miért nem rohangál papírtábla helyet LCD kijelzővel? Az legalább csendesebb és több információ elfér rajta.

Értem én, de ha holnap is zsemlével és csokival kell a matek érettségi közben szarakodnom istenemre feljelentem a megbízót. Jogalap: csendháborítás.

"Aki lakott területen, az ott lévő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg természeti, vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr71971614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása