Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Apa kezdődik, a..p..a kez..dő..dik!

2008.10.16. 13:43 | DarkSide | 2 komment

Címkék: hitel világválság

Az OTP szigorít a hitelelbíráláson, megszűnnek az önrész nélküli vagy alacsony önrészes hitelek.

Ha azt mondom, hogy ezt nem most kellett volna meglépni... Ma Magyarországon a hitel kifizetéséhez is hitelt vehetünk fel. Hát, most majd 3-4 magyarországi bank szépen bebukik és magával rántja az egész tetves nem létező - de azért dübörgő - gazdaságunkat.

Apropó dübörgés, megfejtettem mit is hallhattak dübörgésnek: Igen, az összeomlás előtt a szerkezet utolsó halálhörgését.

Olvastam valahol - talán a portfolio.hu-n -, hogy a mostani hitelválság sokkal jobban hasonlít az 1870-es válságra, a mindenki által emlegetett 1930 világválság helyett.

Akkor (1870-ben) az európai nagyhatalmak kezdtek őrült hitelezésbe és bebuktak. A válság végére az USA került ki győztesen, bár ott is komolyan megsínylették néhányan.

A válság akkor közel 6 évig tartott, a menete majdnem megegyezik a mostani válság eddigi történéseivel. Tehát ez sem fog rövidebb ideig tartani, ne is nagyon számítsunk rá.

Hogy kik lesznek a nyertesei a válságnak, nos majdnem minden szakértő egyetért abban, hogy Kína és India pályázhat erre a címre.

Mit tehetünk most? Ha azt mondanám, hogy már semmit, akkor néhányan biztos megütnének. Az igazság az, hogy mi kisemberek, ha akarnánk sem tudjuk ezt a kérdést megoldani. Persze gyorsítani, elmélyíteni tudjuk. Például ha most mindenki rohan az automatákhoz és kiveszik a kis pénzüket (sok kicsi sokra megy...) és az adott bank összeomlik. Mindenki emlékszik még a Postabankra, egy-két hír és a bank a végén tényleg befordult.

Most az állam bácsi megvédi a pénzünket... a mi pénzünkből. Persze ez a kormány mondhat amit akar, már azt se sokan hiszik el, amikor ezek levegőt vesznek (és ez igaz az ellenzékre is).

A cím alapján azt feltételezhetnénk, hogy ez most kezdődik (kezdődött), pedig nem. Mát legalább 1 éve tart csak eddig nem voltak ennyire látható nyomai. Azért nem véletlen, hogy az USA-ban tavaly óta sorban cserélődtek le az igazgatók a bankok élén.

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr90717000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2008.10.16. 14:34:27

"Persze ez a kormány mondhat amit akar, már azt se sokan hiszik el, amikor ezek levegőt vesznek (és ez igaz az ellenzékre is)"

Hát akkor vegye elő mindenki a saját józan eszét, és gondolja végig. Nem egy rocket science. Az én végiggondolásom:

torzskocsma.blog.hu/2008/10/16/a_magyar_valsag

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.10.16. 20:51:49

Na végre a posztotból kicsit közelebb kerültem a tényekhez. Ezentúl számomra ez lesz a mostani válság definíciója. Köszi a felvilágosítást, ha minden jól megy, mire végzek az egyetemen lecseng a válság. Ha lesz miből elvégezni...
süti beállítások módosítása